Local rules & Baanreglement

Net als op iedere golfbaan, geldt bij Golfbaan de Voortwisch ook enkele local rules en een baanreglement (Baanreglement De Voortwisch mei 2015). Daarnaast is er een advies met betrekking tot het dragen van kleding.

Kledingvoorschrift Golfbaan de Voortwisch

Op de Voortwisch is iedere golfer welkom. Om op de wedstrijdbaan te kunnen spelen, is het dragen van golfschoenen verplicht. Voor zover geen specifieke golfkleding wordt gedragen verzoeken wij u onderstaande richtlijnen in acht te nemen.

Golfen op de wedstrijdbaan

Voor dames is tijdens het spelen het dragen van mouw- en kraagloze shirts toegestaan, maar geen topjes en T-shirts. Jeans, bermuda’s en golfrokjes zijn toegestaan. Hieraan wordt conform LPGA regels geen specifieke lengte-eis gesteld. De heren dragen bij voorkeur shirts met mouw én kraag, dus geen singlets en T-shirts. Jeans en bermuda’s zijn toegestaan.

Golfen op de oefenfaciliteiten (clinic of golfles)

Tijdens een clinic is het aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Jeans, bermuda’s en golfrokjes zijn toegestaan. Golfschoenen zijn op de oefenfaciliteiten niet verplicht, maar een schoen met een profielzool is aan te raden. Denk aan een bootschoen of gymp. Schoenen met hakken zijn niet toegestaan.