Hole 18

Hole 18

Handicap 0 – 12, doel 3 of 4 slagen

De score en de wijze waarop deze hole gespeeld dient te worden hangt volledig af van de pin-positie. Diegene die aan de bovenkant van deze handicapcategorie zit, moet deze hole vooral niet als een kans om aan te vallen zien maar tevreden zijn met een par. Wanneer de pin op de linkerzijde/ lagere deel van de green staat dan is de lengte van de drive essentieel. De vlag is dan zowel vanuit de linker als rechter rough nog aanspeelbaar. Wees dus niet bevreesd om de bal wat hoger op te teëen voor net dat beetje extra lengte. Wanneer u de bal binnen 100 meter van de vlag kunt slaan, maakt u kans op birdie (dit betekent dus een drive van ongeveer 230 meter). Wanneer de tweede slag vanuit de rough dient te worden gespeeld dan verliest u veel spin. Dit betekent dat u de bal voor de green moet laten landen en door moet laten rollen naar de pin. Vanaf de fairway kunt u de bal volledig door de lucht naar de green slaan. Wanneer de pin op het hogere niveau staat, dan adviseer ik u om goed op de weersomstandigheden te letten voordat u uw tweede bal slaat. Met Out of Bounds achter de green is het belangrijk om de bal zo snel mogelijk te laten stoppen. De mogelijkheid hiertoe is afhankelijk; van de wind: die afwezig of tegen moet zijn; de zachtheid van de vorige greens: die zacht of nat moeten zijn; de bal waarmee men speelt: die een zachte cover moet hebben. Wanneer niet aan twee van de drie voorwaarden wordt voldaan dan adviseer ik u om voor het lagere deel van de green gaan.

 

Handicap 13 – 29, doel 4 of 5 slagen

Het teeshot is de belangrijkste slag op deze hole. Een eenvoudige tip is om de bal zover mogelijk rechts op te teëen zonder door dat de teemarker u hindert. Dit leidt ertoe dat de hole wat meer “open” is. De kans dat u de overhangende takken raakt van de bomen aan de linker zijde neemt hierdoor tevens af. Tenzij u binnen de 140 meter van de vlag ligt, is een 3-shot strategie de beste manier om extra punten te maken op deze hole. Dit heeft met name te maken met de helling rechts voor de green en de bijzonder lastige bunkers aan beide zijden rond de green. Wanneer u een chip als derde slag heeft van een meter of 20 – 30 dan kunt u zichzelf in de positie brengen voor extra punten. Wanneer de vlag op het bovenop staat en u een qualifying ronde speelt, adviseer ik u om niet voor de vlag te gaan tenzij u aan alle drie hierboven genoemde eisen voldoet.

 

Handicap 30+, doel 5 of 6 slagen

Er zijn eenvoudigweg teveel bunkers op deze hole om in 2 slagen voor de green te gaan indien uw drive niet ver genoeg is. Er is echter voldoende ruimte om wat meer risico te nemen met uw drive. Zoals hierboven beschreven is het belangrijk om zoveel mogelijk op rechts op te teëen en daarna te proberen om zoveel mogelijk afstand te overbruggen. Het probleem voor deze categorie is de fairwaybunker op 90 meter voor de green. Wanneer u meer dan 40 meter voor deze bunker ligt, adviseer ik u om niet voor de green te gaan met uw tweede slag. De reden hiervoor is dat de vaardigheden van de spelers in deze categorie nog niet toereikend zijn om de greenside bunkers uit het spel te houden. Met name de bunker rechts voor de green is erg diep. Om de bal hier uit te krijgen is zelfs voor spelers uit een hogere categorie niet altijd eenvoudig. Dit betekent dat u twee mogelijkheden heeft: veel oefenen in de bunker of een club nemen waarmee u de green niet zult halen en middels een chip de green aan te spelen.

 

Good luck!

Par 4
330
323
385
275
Image Map