Hole 6

Handicap 0-12, doel: 4 of 5 slagen.

Iedereen in deze handicap-categorie weet dat met twee zeer goede slagen de bal op de green kan liggen. Maar met twee voor de green gaan, betekent een onnodig risico nemen om uw handicap helemaal niet te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat de afslag het belangrijkst is en dat het uitgangspunt moet zijn dat u op de fairway ligt, bij voorkeur aan de linkerkant. Indien u erg zeker speelt met uw houten dan kunt u deze uiteraard gebruiken maar een midden-ijzer garandeert u in principe positioneel voordeel. Zelfs al raakt u de bal niet helemaal optimaal, u zult niet snel links in het water, of rechts out of bounds komen. Wanneer u op de fairway ligt, speelt u wederom een slag van zo’n 120 meter. Voor de meeste spelers betekent dit maximaal een ijzer 7. Bij het spelen van deze slag dient u rekening te houden met de pin-positie. Een handige tip is om bij de afslag op hole 1 alvast te kijken waar de pin staat op hole 3. Met name wanneer de vlag links achterop de green staat is het aan te bevelen om met de tweede slag rechts op de fairway te mikken. Dit biedt het voordeel dat u niet over de diepe bunker hoeft te spelen. U bevindt zich nu op ongeveer 60 tot 100 meter van de vlag en nu volgt uw belangrijkste slag. In een van mijn eerdere bijdragen heb ik aangegeven, dat de professionals veel oefenen met hun wedges om nauwkeuriger afstanden te kunnen slaan binnen de 100 meter. Wanneer u een goede wedge slag heeft, maakt u kans op par en drie stableford punten. Indien dit niet het geval is, speelt u in ieder geval uw handicap. U kunt daarna proberen om op een eenvoudigere hole extra punten te halen.

 

Handicap 17-29, doel: 5 of 6 slagen.

Mijn advies is hier om binnen uw mogelijkheden te spelen. Uw handicap verplicht u niet om de green in twee slagen te halen. Probeer dit dan ook niet! In plaats hiervan adviseer ik om de hoek in twee slagen te halen. Deze afstand kan veilig en consistent met twee korte ijzers gehaald worden. Wanneer u de hoek heeft bereikt, kijkt u dan eens naar de bomen rechts voor de green.

Veel spelers in deze handicapcategorie willen zo dicht mogelijk bij de green landen. Een kleine afwijking resulteert dan vaak in een bal die in de den-nenbomen verdwijnt of in ieder geval niet naar de green geslagen kan worden. Net als hierboven is ook nu de slag naar de green het belangrijkst. Een goede pitchslag kan u de extra punten opleveren. Indien de vlag linksboven staat, speelt u dan een lage, rollende bal om de vlag aan te spelen. Door de slope van de green is het met een hoge bal bijna onmogelijk vlak bij de vlag te eindigen.

 

Handicap 30+, doel: 6 of 7 slagen. Spelers in deze categorie ondervinden vaak minder problemen op deze hole zolang hun eerste bal maar in het spel komt. Zelfs een eerste slag van 50 of 60 meter is al genoeg om een goede kans op punten te hebben. Een omgekeerde strategie die begint met een kort ijzer gevolgd door een houten kan al als resultaat hebben dat u met twee slagen de hoek hebt bereikt. Hierna kunt u dezelfde strategie gebruiken zoals beschreven voor de vorige handicapcategorie. Dit levert de meeste kans op succes op!

 

Good luck!

 

 

 

Par 4
365
358
314
305
Image Map